Založ si blog

A predsa sa netočí

Tí čo sledujú konšpiračné teórie už vedia o čom bude tento článok. Lety z východu na západ a zo západu na východ majú približne rovnaké časy trvania letov. Keď si zobereme do úvahy rýchlosť pohybu Zeme okolo osi, tak to nie je proste možné. Dokonca zo západu na východ by sa ani nemalo dostať do cieľa, keďže rýchlosť pohybu Zeme je rýchlejšia než akékoľvek dnešné dopravné lietadlo. Samozrejme, neplatilo by to blízko severného pólu, kde je rýchlosť pohybu Zeme okolo osi najnižšia a priamo na severnom póle nulová. A to je len jeden z argumentov zástancov plochej Zeme. Zem nie je guľa, ale je plochá, na okrajoch ohraničená Antarktídou.

lhAnJN1

Zem sa netočí, točia sa len slnko, mesiac a hviezdy okolo nej, presne tak isto ako si to mysleli ľudia ešte pred vyše 500 rokmi. Predstava vtedajšieho sveta bola viackrát vyobrazená ako plochá zem obklopená kupolou. Slnko a mesiac sú oveľa menšie než je opisované a sú priamo nad Zemou.

images

Teória zobrazuje takýto svet ako uzavretý, kde za okrajom už nič nepokračuje, presne tak ako to bolo vyobrazené vo filme ,,13th floor (1999)´´. Alebo v inom prípade je tam veľká ľadová stena, alebo iná prekážka, ktorá bráni sa dostať do iného sveta ako je to videné vo filmoch ,,Dark City (1998)´´ a ,,The Signal (2014)´´.

Precesia Zeme

04.07.2014

Precesia je pomalá a plynulá zmena orientácie rotačnej osi Zeme vzhľadom na okolité hviezdy. Precesia Zeme je spôsobená vplyvom gravitácie slnka a mesiaca. Majú naň vplyv aj iné planéty slnečnej sústavy, ale v ovela menšej miere, približne 500-krát menej.Zemská os sa tak otočí za 72 rokov síce len o 1 stupeň, ale v širšom časovom merítku spôsobí, že každých [...]

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová

Rusi pripravovali útok v Nemecku, chceli odpáliť vojenskú pomoc Ukrajine. Boli odhalení

03.05.2024 14:50

Nórsko tiež podozrieva Moskvu z prípravy sabotáže proti infraštruktúre krajiny.

Tomáš Drucker, minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR

Drucker: Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria

03.05.2024 14:40

Deti by mali byť do konca júna premiestené do iných zariadení.

parlament, fico

Fico sa zúčastní na mierovom summite. Eštok: Ukrajina potrebuje nepretržitú podporu

03.05.2024 14:14, aktualizované: 14:32

Rusko sa na mierovom summite nezúčastní.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

NATO aj EÚ ostro odsúdili kyberútoky na Česko a Nemecko. Rusko ponesie následky, vyhlásila Baerbocková

03.05.2024 14:00, aktualizované: 14:31

EÚ je odhodlaná využiť celú škálu opatrení, aby odvrátila, odstrašila a odpovedala na ruské nekalé správanie v kyberpriestore," uviedol Borrell.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 17517x
Priemerná čítanosť článkov: 8759x

Autor blogu

Kategórie