Založ si blog

A predsa sa netočí

Tí čo sledujú konšpiračné teórie už vedia o čom bude tento článok. Lety z východu na západ a zo západu na východ majú približne rovnaké časy trvania letov. Keď si zobereme do úvahy rýchlosť pohybu Zeme okolo osi, tak to nie je proste možné. Dokonca zo západu na východ by sa ani nemalo dostať do cieľa, keďže rýchlosť pohybu Zeme je rýchlejšia než akékoľvek dnešné dopravné lietadlo. Samozrejme, neplatilo by to blízko severného pólu, kde je rýchlosť pohybu Zeme okolo osi najnižšia a priamo na severnom póle nulová. A to je len jeden z argumentov zástancov plochej Zeme. Zem nie je guľa, ale je plochá, na okrajoch ohraničená Antarktídou.

lhAnJN1

Zem sa netočí, točia sa len slnko, mesiac a hviezdy okolo nej, presne tak isto ako si to mysleli ľudia ešte pred vyše 500 rokmi. Predstava vtedajšieho sveta bola viackrát vyobrazená ako plochá zem obklopená kupolou. Slnko a mesiac sú oveľa menšie než je opisované a sú priamo nad Zemou.

images

Teória zobrazuje takýto svet ako uzavretý, kde za okrajom už nič nepokračuje, presne tak ako to bolo vyobrazené vo filme ,,13th floor (1999)´´. Alebo v inom prípade je tam veľká ľadová stena, alebo iná prekážka, ktorá bráni sa dostať do iného sveta ako je to videné vo filmoch ,,Dark City (1998)´´ a ,,The Signal (2014)´´.

Precesia Zeme

04.07.2014

Precesia je pomalá a plynulá zmena orientácie rotačnej osi Zeme vzhľadom na okolité hviezdy. Precesia Zeme je spôsobená vplyvom gravitácie slnka a mesiaca. Majú naň vplyv aj iné planéty slnečnej sústavy, ale v ovela menšej miere, približne 500-krát menej.Zemská os sa tak otočí za 72 rokov síce len o 1 stupeň, ale v širšom časovom merítku spôsobí, že každých [...]

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 17496x
Priemerná čítanosť článkov: 8748x

Autor blogu

Kategórie