Založ si blog

A predsa sa netočí

Tí čo sledujú konšpiračné teórie už vedia o čom bude tento článok. Lety z východu na západ a zo západu na východ majú približne rovnaké časy trvania letov. Keď si zobereme do úvahy rýchlosť pohybu Zeme okolo osi, tak to nie je proste možné. Dokonca zo západu na východ by sa ani nemalo dostať do cieľa, keďže rýchlosť pohybu Zeme je rýchlejšia než akékoľvek dnešné dopravné lietadlo. Samozrejme, neplatilo by to blízko severného pólu, kde je rýchlosť pohybu Zeme okolo osi najnižšia a priamo na severnom póle nulová. A to je len jeden z argumentov zástancov plochej Zeme. Zem nie je guľa, ale je plochá, na okrajoch ohraničená Antarktídou.

lhAnJN1

Zem sa netočí, točia sa len slnko, mesiac a hviezdy okolo nej, presne tak isto ako si to mysleli ľudia ešte pred vyše 500 rokmi. Predstava vtedajšieho sveta bola viackrát vyobrazená ako plochá zem obklopená kupolou. Slnko a mesiac sú oveľa menšie než je opisované a sú priamo nad Zemou.

images

Teória zobrazuje takýto svet ako uzavretý, kde za okrajom už nič nepokračuje, presne tak ako to bolo vyobrazené vo filme ,,13th floor (1999)´´. Alebo v inom prípade je tam veľká ľadová stena, alebo iná prekážka, ktorá bráni sa dostať do iného sveta ako je to videné vo filmoch ,,Dark City (1998)´´ a ,,The Signal (2014)´´.

Precesia Zeme

04.07.2014

Precesia je pomalá a plynulá zmena orientácie rotačnej osi Zeme vzhľadom na okolité hviezdy. Precesia Zeme je spôsobená vplyvom gravitácie slnka a mesiaca. Majú naň vplyv aj iné planéty slnečnej sústavy, ale v ovela menšej miere, približne 500-krát menej.Zemská os sa tak otočí za 72 rokov síce len o 1 stupeň, ale v širšom časovom merítku spôsobí, že každých [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 17450x
Priemerná čítanosť článkov: 8725x

Autor blogu

Kategórie